Mars+Torre

Museo de D’Història i Arqueologia  i Torre musulmana

El Museu d’Història i Arqueologia de Silla es va concebre a partir dels resultats positius de les excavacions i la rehabilitació de la Torre Musulmana, intensificant així l’entitat patrimonial i històrica de la població, igual que la recerca de més jaciments.

La Torre, que pertany al segle xi, es crea amb l’encofrat típic islàmic i aprofita carreus de vil·les romanes. Té una altura de 17,75 metres, òptima per a la seua funció defensiva de la taifa de Balansiya.

El Museu i la Torre arrepleguen peces que narren la història de Silla des dels assentaments més antics de les vil·les romanes del segle i (Mas de Baix, l’entorn de la Torre, la Font del Gat) i continuen amb altres d’època medieval (la Torre, la muralla), moderna (la barbacana o el fossat cristià) i contemporània.

Les peces seleccionades s’ordenen segons la cronologia. L’edifici del Museu és l’espai per a l’època romana, mentre que la Torre, a més de ser contingut, presenta les peces des de l’època islàmica fins a la contemporània. Ressaltem, entre aquestes, ceràmiques vidriades ornamentades, pintures murals, llànties, puntes de llança, utensilis de pesca, un capitell jònic, una col·lecció etnològica casolana. Incorpora, fins i tot, ruïnes que integren unes termes romanes, l’albacar, una muralla àrab i una tomba procedent de la Font del Gat.

#

AJUNTAMENT

$

CASA PALAU